یک قاضی دادگاه ایالتی کالیفرنیای شمالی با تصویب 650 میلیون دلار به عنوان غرامت و وجه المصالحه خاتمه یافتن پرونده طرح دعوای جمعی (Class Action) معترضان به نقض حریم خصوصی بیومتریک، فیسبوک را با یکی از سنگین ترین احکام نقض حریم خصوصی تاریخ نقره داغ کرد تا پیروزی بزرگی برای وکلای طرفدار حفظ حریم خصوصی اطلاعاتی در ایالات متحده رقم بخورد.
دادخواست در سال ۲۰۱۵ توسط یک وکیل اهل شیکاگو، با این ادعا که امکانات تشخیص چهره فیسبوک ناقض قانون ایالت ایلینویز است، ثبت و تقدیم دادگاه شد. قانون محرمانگی اطلاعات بیومتریک ایلینویز، به مشتریان اجازه می دهد تا شرکت هایی را که اطلاعات بیومتریک آنها را بدون کسب اجازه جمع آوری و ذخیره می کنند، مورد تعقیب قرار دهند. در سال ۲۰۱۸ این دعوا به یک دعوای جمعی بدل شد. به این منظور از روش های نوینی برای دسترسی به جمعیت معترضان با به کارگیری امکانات خود فیسبوک استفاده شد که نتیجه آن بود که آمار اعتراضات به مراتب بیش از حد معمول بود.
در سال ۲۰۱۹، فیسبوک در پاسخ به ادعاهای مطرح شده و نگرانی هایی که در خصوص رعایت حق حریم خصوصی اطلاعاتی کاربران وجود داشت، امکان تشخیص چهره را به حالت “انتخابی” تغییر داد. اکنون با توجه به مصالحه صورت گرفته، مقرر شده فیسبوک این امکان را در سطح جهان به صورت غیر پیش فرض در آورد. اطلاعاتی که تا کنون از بیومتریک کاربران به دست آمده نیز جز در صورت رضایت صریح آنها، پاک خواهد شد.
در حالی که شرکت هایی مانند فیسبوک، گوگل و ای بی (E-Bay) معتقدند نقض حریم خصوصی یک خسارت واقعی نیست، این حکم دادگاه مقرر داشته که نقض حریم خصوصی طبق قوانین موضوعه یک زیان واقعی است. قاضی جیمز دوناتو این توافق را نقطه عطف دانسته و اظهار داشت : این یک پیروزی بزرگ برای همه کاربران حوزه مناقشه برانگیز حریم خصوصی دیجیتال است.
هریک از یک میلیون و ششصد هزار نفر شکات این دعوا جمعی حداقل ۳۴۵ دلار دریافت خواهند داشت و قاضی مقرر کرده که مبلغ مورد توافق در اسرع وقت ممکن پرداخت شود. در حالی که حکم قابل تجدیدنظر است، فیسبوک علاقه خود را برای پشت سر گذاشتن این موضوع ابراز داشته و اعلام کرده احتمالاً این توافق بدون تغییر باقی خواهد ماند.