آژانس‌های سازمان ملل: همه‌گیری کووید-19 می‌تواند چندین دهه پیشرفت را برای پایان دادن به ختنه زنان بی اثر کند

آژانس‌های سازمان ملل روز پنجشنبه هشدار دادند که همه‌گیری کووید-19 می‌تواند دهه‌ها پیشرفت جهانی را در از بین بردن ختنه زنان بی  ثمر کند. این هشدار درست چند روز قبل از روز جهانی عدم تحمل ختنه زنان در 6 فوریه منتشر شده است.

سازمان بهداشت جهانی ختنه زنان را شامل برداشتن جزئی یا کامل اندام تناسلی خارجی زنان یا آسیب های دیگر به اندام تناسلی زنان به دلایل غیر پزشکی، تعریف کرده است. این عمل هیچ فایده ای برای سلامتی زنان ندارد و می تواند باعث خونریزی شدید، مشکلات ادراری، کیست، عفونت و افزایش خطر مرگ نوزادان شود.

طبق داده های منتشر شده توسط یونیسف، حداقل 200 میلیون دختر و زن در حال حاضر تحت عمل ختنه قرار گرفته اند. ممکن است تا سال 2030، 2 میلیون دختر دیگر به دلیل همه‌گیری کووید-19 در معرض خطر قرار گیرند که نتیجه آن کاهش 33 درصدی پیشرفت در متروک نمودن این سنت است. گفته می شود که این افزایش نگران کننده ختنه زنان به دلیل تعطیلی مدارس، قرنطینه و اختلال در خدماتی که از دختران در برابر این عمل محافظت می کند، رخ داده است

نانکالی مکسود، مشاور ارشد یونیسف برای پیشگیری از اقدامات زیانبار، اظهار داشت:

ما در مبارزه برای پایان دادن به ختنه زنان، با وجود عواقب وخیم برای میلیون‌ها دختر در مناطقی که این عمل رواج گسترده دارد، جایگاه خود را از دست می‌دهیم. هنگامی که دختران قادر به دسترسی به خدمات حیاتی، مدارس و شبکه های اجتماعی نباشند، خطر ختنه زنان به طور قابل توجهی افزایش می یابد که سلامت، تحصیل و آینده آنها را تهدید می کند. در حالی که روز جهانی عدم تحمل ختنه زنان را جشن می گیریم و به دو سالگی همه گیری نزدیک می شویم، باید دوباره متعهد به اقدامات هماهنگ و با بودجه مناسب برای بازگشت به مسیر اصلی و پایان دادن به این عمل در همه جا باشیم.

در کشورهایی مانند جیبوتی، گینه، مالی و سومالی، ختنه کردن دستگاه تناسلی زنان هنوز یک عمل رایج است. حدود 90 درصد از دختران تحت ختنه قرار می گیرند.

طبق گفته یونیسف، جامعه بین‌الملل باید دسترسی دختران به آموزش، مراقبت‌های بهداشتی و اشتغال را تضمین کند تا ختنه زنان را از بین ببرد و به دختران اجازه دهد تا در توسعه اجتماعی و اقتصادی عادلانه مشارکت کنند.