شی جین پینگ، رئیس جمهور چین و میشل باچله، کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد، چهارشنبه 4 خرداد، در جریان سفر باچله به استان سین کیانگ، در مورد اتهامات جدید در رابطه با جنایت علیه اقلیت اویغور در چین، یک تماس ویدیویی برقرار کردند. برخی کشورها مانند ایالات متحده و کانادا این جنایات را “نسل کشی” نامیده اند. دفتر وزیر امور خارجه کانادا در سال 2021 بیانیه ای در رابطه با این موضوع منتشر کرد. در حالی که یک دادگاه غیر رسمی آن را “نسل کشی” نامید، سازمان دیده بان حقوق بشر و عفو بین الملل، حتی با وجود مستندسازی جنایات، از این اصطلاح برای آن استفاده نکرده اند.
بسیاری از کشورهای غربی معتقدند سفر باچله به چین اشتباه بوده است. ایالات متحده معتقد بود که او توانایی انجام “ارزیابی کامل و بدون دستکاری از محیط حقوق بشر در سین کیانگ” را نخواهد داشت. چین می تواند از سفر برنامه ریزی شده و محدود باچله به عنوان ابزاری برای توسعه و بازسازی روابط عمومی خود استفاده کند؛ یعنی همان کاری که چینی ها به خوبی از عهده آن برمی آیند. آنها همچنین می توانند مانع از طرح سوال در خصوص نحوه برخورد با اویغورها شده و دسترسی به کمیسر عالی سازمان ملل را محدود کنند.
در جریان دیدار مجازی بین رئیس جمهور شی و باچله، شی جین پینگ گفت: «در موضوع حقوق بشر، هیچ کشوری کامل نیست، نیازی به “واعظانی” وجود ندارد که بر کشورهای دیگر ریاست کنند». با ظهور ادعاهای نسل کشی در اوکراین، جهان باید تصمیم بگیرد که چگونه با کشورهایی که متهم به چنین جنایاتی هستند، برخورد کند.